En av tingene jeg vil bruke mammapermisjonen på er å bli flinkere til å lage ny mat. Så jeg har bestemt meg for å lage en ny middagsrett hver uke. Og hvorfor ikke blogge om rettene også, lage en egen "oppskriftsbok" her:)
Det er andre tredje uken.., så det kommer nok et par innlegg til i løpet av uken.
Denne uken er det altså en oppskrift BASERT på en Jamie Oliver oppskrift.
Når jeg sier basert på.., ja så er det slik at min "motvilje" mot oppskrifter ikke bare gjelder ting som lages med garn eller tekstiler.. F. eks skulle det også vært ansjos i denne retten, men med en ammetåke som seriøst gjør at hjernen min føles som sirup store deler av dagen.., ja, da kan man ikke huske alt når man handler..:)
Laks ( brukt en liten Salmalaksfilet)
Scampi/ Tigerreker ( Frosne, brukte ca 10 stk)
5 skiver filet bacon ( skjært i to)
En pk asparges ( bruker bare toppene..)
1 sitron ( skjært i båter, anbefaler å skjære minimum en båt per person som skal spise, veldig godt å presse over tallerknen når man skal spise:))
1/2- 1 finhakket rød chilli
4 hvitløksfedd ( ikke skrelt, skal bare gi smak)
små tomater ( brukte ca 5-6 som jeg skar i to)
finhakket basilikum ( tja, ca en halv liten "plante", slik man kjøper i butikken)
olivenolje
Godt med salt og pepper
Legg alt i en ildfast form, med bacon øverst.
Sett inn i ovn på grillfunksjon..
I oppskriften sto det 10 minutter.., min ovn brukte over 20
Egentlig lurt å sitte å kikke inn i ovnen mens den steker.
( men hvem har tid til det.., iallefall kikke inn ofte..:))
Serverte med "myntepoteter"
En liten ildfastform full av små poteter som er kokt nesten ferdige.
Masse salt og finhakket, frisk mynte..
Inn i ovnen i 10- 15 minutter.
( Satt dem nederst i ovnen mens fiskegryta stekte.., men tok dem ut 10 minutter før..)
Det er masse god "kraft" i bunnen av fiskegryta, så trenger absolutt ikke noe saus, og ikke minst må man skvise en sitronbåt over maten..:)
Dette var veldig, veldig godt. Skikkelig resturantfølelse. Vi var to voksne, en niåring og en snart 18- åring.., så jeg hadde laget altfor lite.., men skal ikke bli lenge til neste gang! Spesielt servert på de fine, nye middagstallerknene mine:))
T
2 kommentarer:
Tusind tak for inspirerende opskrift. Mange hilsner Mette
OhLord det ser så snaddergodt ut!
Jamie er ikke så dum han gitt :)
Legg inn en kommentar