Her kommer oppskrift på en supergod, lettvint og sunn rett.
Det viktige her er å lage nok, for den er minst like god dag 2...
Det er chilli con carne, bare med kylling.., derav chilli con pollo:)
Denne lagde jeg i går, perfekt når man får middagsgjester. Den var ferdig lenge før vi fikk besøk.
Vi var fire voksne som spiste i går, og det er nok igjen så vi kan spise oss mette i dag også, så da sier jeg at oppskriften er til 6 personer:)
Skjær 5 kyllingfilleer i små terninger og brun i gryta med en liten klatt smør, og en liten dæsj olje.
Når kjøttet har fått en liten stekeskorpe, skru ned varmen og ha over:
2 hakkede løk
1 hakket kinesisk hvitløk
1 ts spisskummenfrø
La dette surre til løken er gylden og myk.
Da har du oppi krydderet:
2ss kakaopulver
1 ss spisskummen
1 ss oregano
1/2 ss chillipulver ( mer eller mindre etter smak;))
og litt salt og et par store, eller 4/5 små laubærblad.
Rør krydderene godt inn i kyllingen og løken og la det surre litt før du har over grønnsakene:
1 stor boks mais
3 gulrøtter i skiver
Chilli.... Jeg brukte 2 store grønne og 1 liten rød..
kidneybønner
( jeg glemte å legge i vann kvelden i forveien..., så det ble en boks "ferdige" bønner istede.., derfor valgte jeg å ha i bønnene i slutten av koketiden. Husk også å skylle og renne av de hermetiske bønnene..)
Deretter har du over:
1 boks tomatpure
1 boks hakkede tomater
1 boks tomatsaus ( fiiiinhakkede tomater, kan evnt ta en boks hakkede tomater i blenderen...)
Kok opp, skru ned varmen, sett på lokket, og la det småkoke mellom 1 og 2 timer.
Server med:
Salat av kinakål og tynne skiver paprika og sukkererter
ris
revet ost
nachochips, de med chilli er veldig gode til..:)
ja, og rømme eller matjoghurt
Det er også godt å drysse over litt hakket, frisk korianer..
Så er det bare å koooose seg med deilig, deilig mat:))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar