onsdag 18. mai 2016

Smørbrødkake


Da vi inviterte familie til kake på 17. mai tenkte jeg at.. nei, det er nok kake og is på en slik dag, må ha noe mat også..! 
Etter å ha grublet litt kom jeg til å tenke på denne, en "smørgåstårta". 
Aldri prøvd det før, og derfor ekstra fristende å lage..;)

Googlet litt, og leste forskjellige oppskrifter. Kjøpte inn diverse ingredienser og resultatet ble denne. 
De som smakte sa den var god, tror ikke de bare var høflige..hihi

Kjøpte to loff, i skiver, som jeg skjærte av skorpene på. 
( Neste gang skal jeg kjøpe formloff da sluttresultatet kommer til å bli litt penere med jevnere loffskiver..)

Til å smøre loffskivene med, både over og under fyllet brukte jeg:
1 stort beger Hellmanns majones
1 1/2 beger lett creme fraiche
saften fra 1/2 sitron.
( blandes godt sammen)


Første lag:
Skrelte ca 600g ferske reker og la over skivene som allerede var smørt med majonesblandingen.
Deretter et godt lag med dill, og klemte over litt sitronsaft og nykvernet pepper..
( det kunne godt vært mer reker, så neste gang blir det nok nærmere 800g tror jeg)

Nytt lag loffskiver og majonesblanding..

Så hadde jeg røklaks, 1 pk.., neste gang to..
og en neve hakket ( dvs klippet opp, saks er genialt til myyye på kjøkkenet:)) gressløk
litt revet sitronskal ( fra økologosk sitron) og litt revet pepperrot, og bittelitt dill..



Siden det var mye majonesblanding og loff igjen lagde jeg en ekstra "etasje" der jeg smørte lodderogn utover majonesen..


La over siste lag med loff.., pakket godt inn i plast og lot den stå over natten i kjøleskapet.
Smurte over resten av majonesblandingen, og pyntet med masse dill, hardkokte egg og en liten "dæsj" kaviar/ lodderogn på hver egg..

Kommer nok til å lage dette igjen, perfekt vår/ sommer mat når man skal ha noe lett mat til mange:)



Ingen kommentarer: