Denne retten har blitt min absolutte favoritt i det siste.
Har laget utallige varianter, men med basis av kikerter og blomkål...
Denne ble så god at jeg må dele den med "verden";))
Sil godt av kikerter fra to bokser, og skjær en blomkål i små buketter.
Ha over i en stekepanne, hell over godt med olivenolje, ca 2 ss garam masala og en halv kinesisk hvitløk i skiver.
Stek på ganske høy varme mens du rører hele tiden.., ca 3- 5 min.
Ha alt over på kjøkkenpapir/ servietter og la oljen renne av mens du lager resten.
Lag en salat av en rødløk, 5- 6 små tomater ( spesielt gode om du har dyrket dem selv.., det gjelder også agurken;)) og en liten agurk. Bland dette sammen med kikert og blomkålblandingen, ha over en liten neve hakket, fersk koriander. Så to små neper.., rev dem over med et rivjern. Ikke prøvd neper før, og det var dr...godt!! Serverte med matjoughurt med koriander og salt og pepper.
Resultatet ble en veldig god salat med indiske smaker:))
Den er veldig god når den spises "lunken", men like god dagen etter når en har stått en natt i kjøleskapet.
Denne kan lages i alle mulige varianter, ut fra hva man har i skap og skuffer..
Ikke minst blir man god og mett, og man føler seg SUNN og frisk av å spise dette;))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar