Er det noe jeg kunne spist mer eller mindre hver dag i lang tid uten å bli lei, så er det kikerter...
I går lagde jeg dette til en sen middag/ kveldsmat:
Mariner en boks kikerter ( avsilt og skylt) sammen med en søtpotet skjært i små terninger. Ha over: en god dæsj olivenolje, ca 1 ts paprikapulver, ca 1 ts spisskummen, ca 1 ts pepper, en hel kinesiskhvitløk ( presset), skallet fra 1 (økologisk) sitron og en neve finhakket koriander. Bland alt godt, og stek på 220 grader i ca 20 minutter.
Server med: rødløk, rød paprika, strimlet grønnkål og en liten neve (brokkoli) spirer.
Tahinidressing..; naturell yoghurt blandet med litt ( ca et par- tre ss i et beger yoghurt)tahini, og saften fra en halv sitron, litt pepper og tilslutt strøs litt sumak over ( Er ikke nødvendig, men smaker bra, og ser fint ut;))
Ja, og nanbrød... et utrolig godt, og mettende måltid!
( Heeelt uten kjøtt!!:))
I ettermiddag ( øverste bilde) lagde jeg nesten det samme, men i tillegg til de andre ingrediensene som skal i ovnen hadde jeg en håndfull cherrytomater. Da jeg ikke hadde mer grønnkål igjen ble det spinat i dag, noe som gjorde maten enda bedre! ( Neste gang kanskje jeg bruker begge deler..)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar