Sist helg ble det laget mange, mange rundstykker og to av helgens tre middager var suppe.
Alt sammen veldig godt:)
Fredagen laget jeg en søtpotet og gulrotsuppe:
Skjær opp en gul løk, og en kinesisk hvitløk og stek gylne i en gryte med litt olivenolje.
( Og mens dette gjøres koker du opp en liter vann til to terninger med hønsebuljong)
Så hadde jeg to store søtpoteter og fem mellomstore gulrøtter og ikke minst en liten "klump" med fersk ingefær skjært i mellomstore biter oppi gryten. Deretter helles buljongen over, så skal alt kokes til grønnsakene er helt møre. Deretter kjøres suppa jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Suppa serveres med litt matjoughurt, fersk koriander og lime i båter til å "skvise" over suppa..
Ja, deilige ferske rundstykker var heller ikke feil ved siden av;))
Søndag lagde jeg en potet og purresuppe.
Skjærte opp en stor purre i skiver og surret i olivenolje på middels varme sammen med en kinesisk hvitløk ( også skjært i små biter). 7 store poteter skjært i terninger og 1 liter hønsebuljong.. kokes til potetene er møre. Så er det bare å ta frem stavmikseren igjen.. Og servere med ferske rundstykker;))
Olivia har også bakt sine egne rundstykker med stor iver og til tider dyp konsentrasjon..:))
Rundstykkene kommer fra en "cookalong" på hjemmesiden til Nigella Lawson.
Smelt 25gram smør. Når smøret er smeltet har du 4 dl helmelk i gryta og varmer opp til ca 37 grader.
Mens melken og smøret varmes har du ca 550 gram hvetemel, 1 pk tørrgjær, 1 ss sukker og 1/2 ts salt i en bakebolle. Hell melkeblandingen over melblandingen og kjør ca 10 minutter i kjøkkenmaskina. La deigen heve en times tid, til den blir ca dobbelt så stor. Så ruller du små boller, ca 30 stk. La heve i en liten halvtime før du pensler med: 1 egg, en liten skvett melk og en klype salt. Deretter kan du strø valmuefrø og/ eller sesamfrø over. Stekes på 220grader i ca 10- 15 minutter.
Rundstykkene er like gode til frokost som til middag.
( Bakte dem også på (en av) jobben min til en drøss med ungdommer på mandag. De ble godt mottatt, også den halvparten av deigen ( lagde 6*oppskriften..) som jeg lagde ost, og ost- og skinke horn med:))
Olivias rundstykker, som ble til et lite brød. Hun har gjort ALT selv:))
Blir ikke lei av de flotte vinter solnedgangene utenfor stuevinduene..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar