tirsdag 20. mars 2018

Glutenfri carbonara!


Nå er det ikke i seg selv et poeng for meg å spise glutenfritt. Men jeg prøver å unngå vanlig hvetemel så godt jeg kan, og hva er vanlig pasta laget av, jo hvetemel. I tillegg tror jeg ikke jeg tåler veldig fete melkeprodukter lenger ( ble veldig syk av det i fjor høst, og har ikke turt å prøve siden..), som fløten jeg alltid har pleid å ha i carbonaraen.. Carbonara er en av middagsfavorittene til resten av gjengen her, så det blir lagd ofte. Frem til nå har jeg lagd meg noe annet.., men nå har jeg min egne, bedre ( iallefall for magen/ kroppen) versjon av retten:))

Her kommer oppskriften, en porsjon:
Først, legg to skriver filetbacon på et stekebrett ( på bakepapir) og ha i ovnen på 200 grader til baconet er stekt slik du liker det! Ta det ut av ovnen å la det renne av seg på en serviett/ tørkepapir.
Kok opp en porsjon med glutenfri linsepasta (eller annen glutenfri pasta, men alt av bønner og linser man kan få i seg...;) eller vanlig pasta om du vil ha det!) 
Ha en eggeplomme, og ca 1 ss parmesan i en bolle sammen med 1/2 most hvitløksfedd og rør godt sammen. I det pastaen er ferdigkokt heller du av vannet og har deretter den rykende varme pastaen over i eggeblandingen. Rør godt rundt og sett et lokk/ en tallerken over bollen frem til du skal spise så den holder varmen/ egget blir "kokt". Knekk bacon i biter og ha over pastaen sammen med masse pepper..., så er det bare å nyte!! Rett og slett veldig godt, og en litt sunnere versjon av carbonara:)


1 kommentar:

AvMeg sa...

Takk for oppskriften - jeg unngår også hvete. Det har gitt meg tilbake en mage som ikke føles som en ballong :-)