lørdag 4. februar 2012


Et lite middagstips.
Den siste måneden har jeg spist dette mer eller mindre to ganger i uka.
Så godt, og ikke minst veldig sunt.. og faktisk ganske billig middag også:)

Falafler:
Kikerter er hovedingrediensen. I falaflene er det best å bruke tørkede, med da må man huske å legge dem i vann minimum 8 timer før de skal brukes.. noe jeg sjelden husker.. Så i dag har jeg brukt 1 boks ferske kikerter, bare husk å sile godt av. Ha ertene i en blender ( dette går sikkert helt fint å mose for hånd også).
Så skal disse ingrediensene oppi:
Masse frisk persille, ca 1/2 plante
2-3 sjalottløk, grovhakket
1 hel kinesisk hvitløk
litt salt
ca 3/4 ss spisskummen
1/2 ss cayennepepper
ca 1 ss tørket mynte
2 store ss mFetel
1 ts bakepulver
ca 1/2 dl vann




Kjør til du får en jevn masse. La denne stå å hvile mens du lager hummus.





Hummus

1 boks avsilte kikerter
litt mindre enn en halv kydderplante, persille
saften av 1 til 2 sitroner
1 ss spisskummen
1 kinesisk hvitløk
ca 6-7 ss tahini
ca 5-6 ss god olivenolje



Så skal falaflene stekes.
Jeg bruker masse oliveolje i panna, fyller en spiseskje med falafelmasse og bare slipper dette ned i panna. Når alle bollene er klare heller jeg over litt ekstra olivenolje. Disse skal stekes på ganske høy varme for å få en fin stekeskorpe.






Varmer opp pitabrød som jeg skjærer i fire eller seks, for så å steke dem så de blir ganske sprø i stekepanna med hvitløk og resten av persillen. Spises med paprika, rødløk og spinat/ ruccola e.l
Som sagt, veldig godt og veldig sunt også:)
Det er sikkert tusen måter å lage dette på, men dette er altså hvordan jeg gjør det..

8 kommentarer:

Anja sa...

Ååååå! Dette ser så digg ut at jeg får vann i munn. Falafel skal stå på menyen til uka, det er det ingen tvil om (så får vi satse på at Julian ikke er dritlei;) ). Takk for oppskrift Tove! Kos deg i kveld! Klem fra Anja

Glede sa...

Nam! Takk for supert tips. Meget mulig jeg prøver den! :)

HannasHörna sa...

God kväll!

Det ser riktigt gott ut, jag har planerat länge att göra falaflar men inte kommit till skott, tack för tipset!

Kram

Sonja frå Sunnfjord sa...

Lurte berre på kva den fine Mummi-tingen i bakgrunnen er for noko. Ei krukke?
:-)

Joni (pigesind) sa...

Mmm, ja falafler er godt. Jeg er vegetarianer, så det går en del belgvekster:-) Oppskrifta di ser veldig god ut!

Fin lørdagssenkveld til deg:-)

k r i s t i n sa...

Ser nyyydelig ut!!

En støvel og en sko sa...

Tusen takk for oppskrift! Har lagret den i mappen og skal prøve en dag.
Klem :-)

Scandinavian Retro sa...

Wow! Er imponert! Kan tenke meg at dette ble utrolig bra:)