Et lite middagstips.
Den siste måneden har jeg spist dette mer eller mindre to ganger i uka.
Så godt, og ikke minst veldig sunt.. og faktisk ganske billig middag også:)
Falafler:
Kikerter er hovedingrediensen. I falaflene er det best å bruke tørkede, med da må man huske å legge dem i vann minimum 8 timer før de skal brukes.. noe jeg sjelden husker.. Så i dag har jeg brukt 1 boks ferske kikerter, bare husk å sile godt av. Ha ertene i en blender ( dette går sikkert helt fint å mose for hånd også).
Så skal disse ingrediensene oppi:
Masse frisk persille, ca 1/2 plante
2-3 sjalottløk, grovhakket
1 hel kinesisk hvitløk
litt salt
ca 3/4 ss spisskummen
1/2 ss cayennepepper
ca 1 ss tørket mynte
2 store ss m
el
1 ts bakepulver
ca 1/2 dl vann
Kikerter er hovedingrediensen. I falaflene er det best å bruke tørkede, med da må man huske å legge dem i vann minimum 8 timer før de skal brukes.. noe jeg sjelden husker.. Så i dag har jeg brukt 1 boks ferske kikerter, bare husk å sile godt av. Ha ertene i en blender ( dette går sikkert helt fint å mose for hånd også).
Så skal disse ingrediensene oppi:
Masse frisk persille, ca 1/2 plante
2-3 sjalottløk, grovhakket
1 hel kinesisk hvitløk
litt salt
ca 3/4 ss spisskummen
1/2 ss cayennepepper
ca 1 ss tørket mynte
2 store ss m

1 ts bakepulver
ca 1/2 dl vann
Hummus
1 boks avsilte kikerter
litt mindre enn en halv kydderplante, persille
saften av 1 til 2 sitroner
1 ss spisskummen
1 kinesisk hvitløk
ca 6-7 ss tahini
ca 5-6 ss god olivenolje
Så skal falaflene stekes.
Jeg bruker masse oliveolje i panna, fyller en spiseskje med falafelmasse og bare slipper dette ned i panna. Når alle bollene er klare heller jeg over litt ekstra olivenolje. Disse skal stekes på ganske høy varme for å få en fin stekeskorpe.
Varmer opp pitabrød som jeg skjærer i fire eller seks, for så å steke dem så de blir ganske sprø i stekepanna med hvitløk og resten av persillen. Spises med paprika, rødløk og spinat/ ruccola e.l
Som sagt, veldig godt og veldig sunt også:)
Det er sikkert tusen måter å lage dette på, men dette er altså hvordan jeg gjør det..
8 kommentarer:
Ååååå! Dette ser så digg ut at jeg får vann i munn. Falafel skal stå på menyen til uka, det er det ingen tvil om (så får vi satse på at Julian ikke er dritlei;) ). Takk for oppskrift Tove! Kos deg i kveld! Klem fra Anja
Nam! Takk for supert tips. Meget mulig jeg prøver den! :)
God kväll!
Det ser riktigt gott ut, jag har planerat länge att göra falaflar men inte kommit till skott, tack för tipset!
Kram
Lurte berre på kva den fine Mummi-tingen i bakgrunnen er for noko. Ei krukke?
:-)
Mmm, ja falafler er godt. Jeg er vegetarianer, så det går en del belgvekster:-) Oppskrifta di ser veldig god ut!
Fin lørdagssenkveld til deg:-)
Ser nyyydelig ut!!
Tusen takk for oppskrift! Har lagret den i mappen og skal prøve en dag.
Klem :-)
Wow! Er imponert! Kan tenke meg at dette ble utrolig bra:)
Legg inn en kommentar