onsdag 21. mai 2014

Verdens beste Bolognese!


Denne oppskriften må jeg bare dele!
Dette er noe av det beste jeg har smakt på lenge, og noe av det enkleste/ "raskeste" å lage..
Har prøvd å lage slike tomatbaserte kjøttsauser tidligere, og av og til kjøpt glassene med ferdig saus.
INGEN av dem slår denne!


Skjær opp tre gulerøtter, to små løk og 3 selleristenger.
Stek dette gyllent i gryta sammen med litt olje.


Ha i 400g karbonadedeig ) og litt pepper) og brun dette, på ganske høy varme så du virkelig bruner kjøttet og det blir litt "tørt". På dette tidspunktet kan man vel ha i en "dæsj" rødvin hvis man ønsker det..:) Ha i to- tre spiseskjeer tomatpure, 3 glass vann og et par laubærblad.
( Jeg brukte fire, noe som kanskje ble litt mye, så neste gang blir det to.)
La det koke opp, sett på lokket og la det koke i ca tre timer på svak varme. Rør ( og smak..,;)) innimellom.


Server med tagliatelle, stør over litt parmesan og NYT!!!!
Enkelt og godt:))


Neste gang skal jeg lage dobbel ( minst) porsjon, for dette er perfekt å fryse ned til senere middager:))


2 kommentarer:

Petrine ~ Nederst i havna sa...

Det både så og hørtes både godt og enkelt ut!
Skal prøves :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Nam, ser og høres godt ut. Takk for tips.