Jeg har fått enda en ny favorittsaus..
Chimichurra
4 store never med bladpersille
2 never koriander
2 ss tørket oregano ( sikkert godt med fersk også..)
1 fedd hvitløk
1/2 chilli
saften fra 1/2 lime
3 ss hvitvinseddik
en liten dl olivenolje
salt og pepper
Kjøres sammen i en blender.., jeg prøvde å bruke morteren.., men hadde ikke nok tålmodighet.
Oppskriften har jeg "mekka sjøl" utfra hva jeg hadde i skapene, og ut ifra å ha lest et titalls andre oppskrifter.. Denne er god å ha over grillet kjøtt, til å marinere grillkjøtt i, ha et par skjeer av denne i rømme så blir det en god og litt mildere dipsaus til grønnsaker/ bakte poteter...osv..
Sausen holder seg godt i et lukket norgesglass i kjøleskapet.., og den er veldig god på pizza, spesielt pepperonipizza:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar