torsdag 9. august 2018

syltet rødløk


Dette er helt klart min nye matfavoritt! 
Ja, det vil vel si mitt nye favoritt tilbehør..
I går lagde jeg 4(!) glass, det første glasset jeg lagde holdt i 2 dager..., så da er det like greit å lage store mengder;) I tillegg veldig enkelt å lage..

Til ca 1 stort glass:
Skjær en og en halv rødløk (ca) i tynne skiver og ha i et glass. 
sammen med:
Alt 1: 2 biter ingefær, noen strimler sitronskall, en god "klype" fersk koriander og salt og pepper.
Alt 2: 2 biter ingefær, ca en halv chilli i skiver og salt og pepper

( Man kan nok med fordel ha dette i gryta å koke opp med det våte, men jeg skulle lage to varianter, og "gadd" bare å koke opp en gryte med væske..)

Kok opp ca 2 dl vann med 0.75 dl eplecidereddikk og 1 dl sukker, rør til sukkeret har løst seg opp.. går veldig fort:)

Hell vannet over løken, og sett lokk på glasset med en gang, da skal det hermetisere seg selv;))




Her er den sylta rødløken oppå en enkel tunfisk salat, rett og slett noe av det beste jeg har spist i det siste!
En boks tunfisk, en god dæsj (hellmanns) majones, en teskje sennep, et par selleristenger og litt salt og pepper... Ha sylteagurk og MASSE syltet rødløk på tilslutt.. Har pleid å bruke rødløk, men den syltede var utrolig mye bedre:))


Ingen kommentarer: