onsdag 19. august 2015

flettebrød


I helgen som var lagde jeg dette. Kjempegodt, og forholdsvis enkelt.
Fant oppskriften et sted, dvs jeg leste en oppskrift på en matblogg? og lagde dette etter hva jeg husket av oppskriften jeg leste og "eget hode". 
Først deigen.., valgte å lage en litt grov variant..
4-5 dl lunkent vann
1/2 pose tørrgjær
2-3 ss matolje
en klype salt.
Så hadde jeg i ca 2 dl siktet rugmel, og så litt og litt siktet hvetemel mens jeg kjørte deigen i kjøkkenmaskina. Vanskelig å si hvor mye vanlig mel jeg brukte.., hadde oppi til deigen var akkuratt passe.. Så skal deigen heve en halvtimes tid.

Fyllet er laget av pesto.
( kjører sammen i blender: en basilikumplante fra butikken, tre-fire blader grønnkål, en liten pose pinjekjerner, en god klump parmesan, salt og pepper og masse olivenolje)
og cottage cheese. Brute et beer cottage cheese, go ca 3-4 ss pesto. 
Deretter la jeg over spekeskinke..
Flettet sammen, lot den heve en liten halvtime til, penslet med egg.
Stekte den på 185grader i en liten halvtime.


Spiste brødet med salat og resten av pestoen. 
Det var rett og slett veldig godt, og veldig mektig..:)


Lagde en barnevennlig variant også, to kjøttpølser i terninger og ketchup...
Den varianten gikk også ned på høykant hos de to minste i familien:)
( mao, så blir det nok deig til to brød;))



1 kommentar:

CarinaD sa...

Å dette så himmels godt ut!! Tror jeg må prøve meg på dette ;)