Dette er luksusmat!!
Så masse deilige smaker som passer perfekt sammen:)
Lagde dette hjemme i helgen, og mine barn var ikke så begeistret.. Men i dag lagde jeg det på jobb til en "haug" med ungdommer, og alle likte det!
Først den "asiatiske" coleslawen"
Grønnsaker:
ca 1/4 liten hodekål i strimler
ca 1/2 liten purre
hakk ett grønt, syrlig eple i små biter
1 stor gulrot, revet
ca 3 cm finrevet ingefær
1/2 finhakket kinesisk løk
Ha over i en bolle og ha over:
1 ss risvinseddik
1 ss fiskesaus
1 ts sesamolje
2 ss "kimchi base"
1 ss mykt, brunt sukker
( brukte vanlig, hvitt sukker da jeg laget på jobb og merket ikke det på smaken;))
Bland alt sammen godt, og sett kaldt mens du lager resten..
Sesamaioli
Her kan du bruke kjøpemajones ( da helst hellmans eller annen ekstra god majones..), men det er både enkelt og mye bedre å lage selv!
Lag majones av 3 eggeplommer og ca 4-5 dl raps- eller olivenolje
( Google fremgangsmåte;))
Rist 1 ss hvite sesamfrø og 2 ss sorte sesamfrø i panna
( Ha frøene i en tørr panne, og stek mens du rører i et par minutter)
Ha alle sesamfrøene, 1/2 finhakket kinesisk hvitløk, 1 ss soyasaus og 1 ts sesamolje oppi majonesen og rør godt. Sett denne også kaldt, og tildekket mens du begynner på fisken..
Skjær torsk i litt store strimler, deretter vender du ett og ett fiskestykke i mel ( har litt salt og pepper i melet også) deretter i egg ( brukte 3 stk) og så i pankobrødsmuler ( jeg kjøper disse i en sparbutikk.., vet det ikke er å få tak i overalt, men det er verdt å lete litt! veldig godt!) Stekes i panna på middels høy varme til alle sider av fisken har fått en gyllen farge.
Dette spises også med:
Tortillas skjært i fire, avakado i skiver, masse babyspinat, masse frisk koriander og limebåter som skal presses over tilslutt..
Dette var rett og slett himmelsk godt!
1 kommentar:
Ser kjempegodt ut :)
Legg inn en kommentar