tirsdag 17. desember 2013

marsipankonfekt


I helgen fikk jeg endelig bakt litt til jul:)
Deilig marsipankonfekt, fant oppskriften i Boligliv.
Så var det meg og oppskrifter da..., sjelden det blir fulgt, men den var cirka slik..:)
* En rull ferdig marsipan
Kjevles ut i tynne lag, var litt bekymret for hvordan jeg skulle få det til, uten å rive dem i stykker når jeg skulle løfte dem.. Men det gikk veldig bra, kjevlet dem ut oppå brødposer. Delte deigen i fire= altså fire lag med marispan:)
* En plate mørk kokesjokolade, 70%
Smeltes sakte i vannbad
*1/2 dl kremfløte
*  Ca 2 ss espresso ( jeg brukte nok litt mer..., veldig glad i kaffe...:), eller sterk kaffe
Blandes og helles over den smeltede sjokoladen., rør til det er godt blandet og blitt blankt. Settes i kjøleskapet en time eller tre.., til det har stivnet ganske mye.
Smør sjokoladen over marsipanen, legg over et lag marsipan, nytt lag sjokolade osv... avslutt med marsipan. 
Sett kaldt igjen, så kan du skjære ut små biter. 
*kakaopulver
Siktes over tilslutt som pynt:)

Bakte litt mer i helgen og fikk litt smeltet sjokolade til overs, så "helte" det over en del av konfektbitene..., ble også veldig godt.. Ja, de er veldig gode uansett sjokoladetrekk eller ikke..!

Og kanskje spesielt fine oppå fine juleservietter jeg har fått av mamma..:)


Ingen kommentarer: