torsdag 30. april 2009

Hannahs nye kjole

Med sommervarme og ny kjole har jeg en lykkelig datter:)


ps jeg har fortsatt ikke funnet laderen til det nye kameraet mitt.... ikke at jeg har hatt tid til å leite så mye, men kanskje i morgen. For det er ikke i nærheten så morsomt å ta bilder med det gamle...
Håper dere får en flott 1. mai:)

onsdag 29. april 2009

Barneklær i butikken


For et par uker siden fikk jeg besøk av en koslig jente, Monica. Hun har designet klærne og funnet opp historien om Dundelina.
Klærne i seg selv er kjempeflotte, veldig fine å se på og bra kvalitet. I tillegg er det en bok om Dundelina og spøkelsene som bor på kirkegården utenfor huset hun nettopp har flyttet til...
Klærne er for jenter mellom 3 og 8 år, de henger nå klare til å finne nye eiere i butikken, og i løpet av dagen/ kvelden ( regner jeg med) ligger de i nettbutikken også.
nettsiden ligger det bilde av alle klærne og spøkelsene, ta en kikk der også:)







Da Monica var her fikk jeg et eksemplar av boken for å ta med hjem til Hannah, min egen lille "forsøkskanin" ( og med den skjeve fortanna har hun iallefall tann til å være kanin, hihi) Hun syntes boka var kjempekul, hun var så utålmodig etter å se spøkelsene at hun ble med ned til butikken før jeg kjørte henne til barnehagen. Hun har fått en kjole, et lite spøkelse til å feste på kjolen og et stort bamsespøkelse. Valget av bamse falt på gullfisken Gulli ( etter MYE om og men, hun ville helst hatt alle:)), som var den fineste gullfisken i landet frem til noen byttet ut vannet i bollen hennes med blåbærsaft...

Dundelina overtok hele det ene rommet, så da måtte jeg til med hammeren i går. Så nå henger alle de kule klærne fra barnigjen og fra Maria godt synlig i et annet rom:)
Jeg må si jeg er fonøyd meg utvalget barneklær i butikken nå, dvs jeg skulle gjerne hatt litt mer klær til gutter... kanskje jeg finner noe snart? ( tar gjerne imot tips!)

Ha en flott onsdag!

søndag 26. april 2009

Lekestua, nesten ferdig


Da var lekestua nesten ferdig. Hannah og jeg har kost oss med å ordne til i nesten hele dag. Dvs, hun var en tur hos en kamerat som bor rett ved oss en stund. Så fikk jeg malt ferdig i fred.. Det er koslig at hun "hjelper til", men jeg får liksom ikke gjort stort mens hun ( bokstavelig talt) svinger malekosten, må passe på ja:)

Det eneste nye som er kjøpt inn er to liter maling, den oransje hadde jeg fra før. Alt vi har brukt er ting vi allerede hadde. Som "sofaen", den er laget av to av Julians gamle legokasser, og en gammel madrass:)



Hannah syntes det er kjempemorsomt å leke resturant/ kjøkken/ matbutikk, og det er det godt med plass til nå. De første møblene vi kjøpte da vi flyttet til Boston var kjøleskap og vask ( bestilte komfyren, men da vi kom hjem å pakket ut var det vasken istede. Det var første dagen i usa, og vi hadde jetlag, det var 38 varmegrader...osv osv. Vi hadde nok annet å gjøre enn å bytte til komfyren, ... desverre)
fra Potterybarn, hadde funnet disse på hjemmesiden deres før vi reiste.


Og sammen med disse altfor dyre, men veldig fine kjøkkenmøblene må det være loppefunn og sterke farger:)



Hannah er kjempefornøyd med det nye huset sitt, for det er baaaare hennes. Hadde det vært do der skulle hun flyttet dit sier hun...


Jeg er ikke ferdig med alt jeg vil gjøre der inne, holder blant annet på å hekle gardiner i samme farger som er på veggene. Og det går desverre ikke å gjøre det på en dag eller to, dvs jeg kan ikke det:) Og noen bilder og diverse skal opp på veggene. Ikke minst må vi ordne på utsiden også, med blomster og "utekafe":)


Men nå er det kvelden, skal nyte de siste timene med "helg" ( dvs min ene fridag i uken:))

lørdag 25. april 2009

Prosjekt lekestue i gang


Prosjekt lekestue er i gang!



Fargevalget er kanskje litt "utradisjonelt", men da jeg var innom i garnbutikken tidligere i uka falt jeg helt for denne fargekominasjonen:)



Nå må jeg (vi) ut å male igjen:)

fredag 24. april 2009

fredag

Jeg har gjort det "kunststykke" å klare å rote bort laderen til det nye "orgentlig" kameraet, men må jo ta litt bilder likevel, og det gamle er faktisk ikke så aller verst, bare veldig lite:)
Siden en ny lader koster 600 kroner! SKAL jeg klare å finne det her hjemme i helgen...
Grunnen til at jeg ikke aner hvor jeg har gjemt/ ryddet bort laderen, er at det nye batteriet er så godt at til tross for daglig bruk er det minst to måneder siden sist jeg ladet det!
Hannah hadde med seg en kamerat hjem fra barnehagen i dag, etter middag og hopping i trampolina lagde de muffins.
På bilde under har en ny hund fått plass på tallerkenhylla:)
( vet ikke helt hvorfor jeg stadig faller for slike litt rare dyrefigurer, for jeg syntes 99% av dem ikke er særlig fine..)


torsdag 23. april 2009

En boks og verdens kuleste tallerkner:)


Jeg var en tur innom fretex tidligere i uken ( egentlig for å se etter møbler til Hannahs lekestue, fant en del, men ikke til lekestua..)og da fant jeg blant annet disse tingene. Boksen er akkuratt en slik boks jeg har hatt lyst på, og lilla og rødt var utrolig fint sammen:)
Og ikke minst de fem tallerknene under her. De var veldig dyre, men heldigvis har jeg stort sett pruteevnene mine i orden;) Jeg vet ikke hvordan det er andre steder i landet, men her har iallefall Fretex blitt fryktelig dyrt det siste året. De skulle blant annet ha 945 kroner for en "bambi" porselensfigur! Da jeg spurte hvorfor i all verden den var så dyr fikk jeg til svar at de hadde vært på kurs! Mao så er det sjelden jeg er innom fretex... Men denne gangen fant jeg faktisk mange fine ting, som disse, pluss en kommode til Hannahs rom, og et par småting til som ikke var så altfor dyre:) Så i kveld skal kommoden på plass på Hannahs rom, noe som innebærer en fullstendig ommøblering... for femte, sjette? gang i år, hihi





Er de ikke fine!?!
Mangler en her, men er jeg heldig finner jeg en gang den siste:)
Og frem til jeg finner den kommer jeg til å lure på hva den siste "dama" gjør...

onsdag 22. april 2009

nytt, ROSA bord, og litt om gårsdagen..

Fikk som jeg har nevnt tidligere skikkelig "ånden over meg" i helgen og malte mange småmøbler. Et av dem er dette bordet, som nå er KNALL rosa!
Passet fint inn i butikken:)

I går var en ganske spesiell dag...
De ringte fra barnehagen og fortalte at Hannah hadde mistet en tann, og at en annen sto helt på skeive, men at de ikke visste hva som hadde skjedd. Hun husket ikke selv, ingen hadde sett noe. Så jeg heiv meg selfølgelig i bilen å dro dit. Da jeg kom hadde hun kommet på at hun hadde bite i et tau.. for å holde balansen. Så hun har klart å rive ut en tann, mens den andre er helt skeiv. Hun har ikke hatt noe vondt, men som hun sa selv hun gråt litt fordi hun ble redd.
Vi har vært hos tannlegen i dag å tatt røngtenbilder, og heldigvis ser det ut til at den nye tanna ikke har blitt skadet. Det er så rart å tenke på at i går morges var siste dagen jeg så smilet hennes med alle melketennene "intakt"... det er ikke lett å være mamma når det skjer slike ting. Man blir brutalt minnet på hvor små og skjøre barna er... Heldigvis er hun selv ved godt mot, og har blitt vartet opp etter alle kunstens regler. Det eneste hun klarte å spise i går var noe jeg hadde bakt sa hun. Så da måtte jeg bake da..
Det ble muffins og smoothies til kveldsmat ( til middag drakk/ spiste hun ertesuppe med sugerør...), og etter tannlegebesøket i morges dro vi til en lekebutikk der hun kunne velge hva hun ville ( det ble heldigvis ikke så dyrt, hihi)


Her er den lille ulykkesfuglen..., en tann fattigere..
( Vi måtte ta den med til tannlegen i dag, men i natt kommer nok tannfeen:))

mandag 20. april 2009

planlegging

I dag har jeg trukket en visdomstann. Det var skikkelig ekkelt å trekke den, og da bedøvelsen gikk ut begynte det å gjøre vondt..., jeg kjøpte meg en liten bunke interiørblader på vei hjem. Så i dag har jeg tilbrakt store deler av formiddagen på sofaen med det ene etter det andre inspirerende bladet:) ( ser at det kan virke som om jeg kjøpte en mengde blader, det var bare tre ..) Og i flere blader har det vært bilder av de mest fantastiske lekehus..


Så i ettermiddag har Hannah og jeg vært i lekestua hennes og planlagt en liten oppussing.
Vi skal male, ordne med nye gardiner, dra i bruktbutikker på jakt etter noe vi kan bruke som en liten sofa..., og ikke minst vil hun ha utekafe og ekte blomster (hennes ord:))
Og jeg syntes det trengs mer gult der:)
Bildene her er fra i fjor sommer, og her er det bilder fra den var nyoppusset for 4 år siden. Ikke mye har forandret seg... Den er jo fin, men det "trengs" fornyelse nå:)


Og planlegging er gøy!
Så det skal jeg fortsette med nå..

søndag 19. april 2009

Enda et bord, og litt til:)


Ble så inspirert av det nye papiret, at jeg har fått malt mange småmøbler jeg hadde i butikken, huset, kjelleren.. Blant annet dette rosa bordet, det var det første jeg tenkte på da jeg så det rosa papiret:) På disse bildene er ikke bordet ferdig, må ha et lag lim til pluss skjære orgentlig i kantene, men ble så fornøyd at jeg måtte ta bilde likevel:)


Noe annet som har fornyet seg med nytt papir og maling er dette lille skapet. Dette er det noen dager til blir ferdig. Skal males og limes på mer papir:) Men det ser foreløpig ut som det blir som jeg hadde tenkt meg.


I dag som i går har vi tilbrakt mesteparten av tiden i hagen. Vi har leid en container for helgen og den er nå fyllt til randen av løv og trær.. ja, trær. Mannen min har gått amok med lånt motorsag og beskjært og hugd ned masse, men det trengtes altså:)
Og Hannah har hatt masse besøk både i går og i dag. Flest var her i formiddag da hun hadde fire kamerater på en gang. De hadde vaffelpiknik, hoppet på trampolina og så en episode av jul i svingen!!


lørdag 18. april 2009

nytt barnebord, og dagens bruktkjøp

Som jeg fortalte om i forrige innlegg fikk jeg nytt papir til butikken i går.
Så rett før jeg stengte i går fikk jeg plutselig en ide ( det klødde rett og slett i fingrene etter å bruke papiret til noe.... det ropte på meg, hihi) om å lime papir på bordet i brnakroken. Som tenkt så gjort. Og jeg ble veldig fornøyd med resultatet:)
( skulle jo gjerne ha malt bordbeina gule, som på stolen..., men det skjer nok ikke med det første)



På vei til jobb i dag syklet jeg forbi noen "bruktboder" som vanligvis er i byen hver lørdag. ( Ikke på vinteren, så det er godt at de har begynt igjen nå:))
Fikk med meg flere fine ting, blant annet har jeg endelig funnet små GULE heklede brikker!
Og et nydelig kakefat som skal bli med til sommerhuset vårt, passer perfekt inn der.

Også denne puta...
Det er en pute av to bestemorslapper, men det var ikke den heklede puta jeg ville ha. Det var stoffet i innerputa!


Håper alle har en fin lørdagskveld:)

fredag 17. april 2009

Nye varer

Da jeg kom på jobb i dag sto det en stor pappeske utenfor å ventet. Full av morsomme og fine ting jeg har gledet meg veldig til å få inn. ( Gledet meg veldig i tre dager, det er så deilig med leverandører som leverer så fort!). Bildet over er en magnet, denne og to til fikk jeg. Og ikke minst papir...
De tre bildene under er papirark med de mest fantastiske mønster ( ja, det ser dere jo selv, hihi) Har store planer for et av dem, skal en tur i malingsbutikken etter jobb i dag. Og forhåpentligvis er jeg ferdig til mandag. ( Eller tirsdag..., skal ha med det jeg skal "lage" i butikken.., og på mandag skal jeg trekke en visdomstann så da er butikken stengt. GRUER meg, liker generelt ikke tannleger, ikke personlig ment mot tannlegene, men alt de gjør, eller er i stand til å gjøre.., og nå skal en av dem dra en tann ut av munnen min!!!)





Plaster kom det også i dag, cupcake og monsterplaster ( og jesusplaster..)
Mannen min kjøpte en boks med "muffins"plasterne til Hannah da han var i usa sist, og gjett om de ble populære! Er ikke så mye som skal til før hun trenger plaster når hun har slike, hihi


Alle de nye tingene ( det var mer enn dette som kom altså:)) som kom i dag ligger allerede ute i nettbutikken.
Ha en strålende helg, og kos dere i det fantastiske været!!